ΕΛΛΑΔΑ

Συμμετοχή Πετρακάκου και στην επίθεση κατά της ΤτΕ

Συμμετοχή στη βομβιστική επίθεση εναντίον του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) στις 10 Απριλίου στην οδό Αμερικής φέρεται πως είχε ο καταζητούμενος Γιώργος Πετρακάκος, 35 ετών, συνεργός του Νίκου Μαζιώτη στις ένοπλες ληστείες τραπεζών σε Μέθανα και Ακράτα. Δακτυλικό αποτύπωμα του Πετρακάκου ανιχνεύθηκε, στο μεταξύ, στο κλεμμένο φουσκωτό, το οποίο χρησιμοποίησαν κατά τη διαφυγή τους οι δράστες της ληστείας (το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής) στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο.

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε στην «Καθημερινή» ότι τα ευρήματα της έρευνας για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος (την ευθύνη είχε αναλάβει η οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας») κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι ο Πετρακάκος ήταν το άτομο που οδηγούσε τη μοτοσικλέτα στην οποία επιβιβάστηκε ο βομβιστής της ΤτΕ αμέσως μόλις στάθμευσε το παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα έξω από το κτίριο της Τράπεζας. Σε αυτό το συμπέρασμα φέρονται να έχουν καταλήξει οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αξιολογώντας το υλικό βίντεο από τις κάμερες που λειτουργούν στα κτίρια της οδού Αμερικής.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχει διάχυτη η εκτίμηση ότι πίσω από το μπαράζ ενόπλων ληστειών της τελευταίας διετίας (Νεμέα, Σπέτσες, Ακράτα, Βελεστίνο, Κλειτορία, Μέθανα κ.α.) βρίσκεται ομάδα σκληρών «ποινικών» στην οποία μετείχε και ο Νίκος Μαζιώτης για τις ανάγκες χρηματοδότησης της ένοπλης δράσης του. Πλην του Πετρακάκου, στο ταχύπλοο που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο κοντά στο Ξυλόκαστρο ανιχνεύθηκε αποτύπωμα ενός ακόμη δραπέτη, του 34χρονου Σπ. Δ. (γνωστού ως «καρφάκια») ο οποίος είχε, μεταξύ άλλων, κατηγορηθεί για συμμετοχή στην απόδραση με ελικόπτερο των Βασ. Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριτζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Επιπλέον, αναγνωρίστηκε από μάρτυρες –πιθανόν και το βίντεο της τράπεζας– ως ένας εκ των δραστών και ο 44χρονος Σπ. Χ., επίσης ληστής τραπεζών. Ένα επιπλέον στοιχείο με ερευνητικό ενδιαφέρον είναι μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι ληστές διέφυγαν από το Ξυλόκαστρο (το σημείο όπου βρέθηκε εγκαταλελειμμένο το κλεμμένο φουσκωτό) με σκουρόχρωμο τζιπ. Παρόμοιο Ι.Χ. είχαν χρησιμοποιήσει και οι ληστές τράπεζας (αρχές Ιουνίου) στο Συκούριο της Λάρισας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact