ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση με τον Μισέλ Μπαρνιέ θα έχει αύριο ο Βρετανός υπουργός για το Brexit

Καλεί την ΕΕ να είναι ευέλικτη και δημιουργική

Να επιδείξει ευελιξία και δημιουργικότητα κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ, λέγοντας ότι η διευθέτηση για τα ιρλανδικά σύνορα, το λεγόμενου backstop, «πρέπει να φύγει» και ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία εάν χρειαστεί.

Ο Μπάρκλεϊ μιλούσε στη Μαδρίτη μόλις έξι εβδομάδες πριν την ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου κατά την οποία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δεσμευθεί να οδηγήσει την Βρετανία εκτός της ΕΕ. Η Βρετανία επιθυμεί μια συμφωνία αλλά και οι δύο πλευρές πρέπει να εργαστούν για την επίτευξή της, δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.

«Το έπαθλο μιας συμφωνίας θα πρέπει να ωθήσει και τις δύο πλευρές να επικεντρωθούν σε αυτή την ανάγκη για δημιουργικότητα και ευελιξία» δήλωσε.

«Άρα ας εργαστούμε δημιουργικά για να διασφαλίσουμε μια συμφωνία, μια συμφωνία που το Ηνωμένο Βασίλειο είναι δεσμευμένο να συνάψει, μια συμφωνία χωρίς backstop … μια συμφωνία που όντως θα περάσει από το βρετανικό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Ο υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ανέφερε τα ζητήματα που σχετίζονται με τη διευθέτηση των ιρλανδικών συνόρων και που καθιστούν αδύνατη την αποδοχή της λύσης του backstop, όπως τη δυσκολία να υπάρξουν εγγυήσεις ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα.

«Δεν θα υπάρξει συμφωνία για το backstop με τη Βρετανία, και το βρετανικό Κοινοβούλιο το έχει ήδη απορρίψει τρεις φορές», δήλωσε ο Μπάρκλεϊ.

Μια συμφωνία για την αποχώρηση από την ΕΕ θα βοηθήσει στη διαχείριση ζητημάτων όπως η αντιμετώπιση διεθνών επιχειρηματικών ομίλων, όπως ο όμιλος αεροπορικών εταιριών IAG –στον οποίο ανήκουν η British Airways και η Iberia- και η επιμελητεία στο βρετανικό έδαφος του Γιβραλτάρ, ανέφερε ο Μπάρκλεϊ.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των Συντηρητικών θα συμμορφωθεί με την επικείμενη απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας για την αναστολή της λειτουργίας του βρετανικού Κοινοβουλίου, για την οποία έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Ο Μπάρκλεϊ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ αύριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact