ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζει η selfie λίγο πριν τη βουτιά θανάτου

Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται συγγενείς και φίλοι των τριών φοιτητών που τα ξημερώματα της Δευτέρας βρήκαν τραγικό θάνατο στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλους τρεις, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ξέφυγε της πορείας του κι έπεσε μέσα στη θάλασσα. Κανείς δε μπορεί να πιστέψει πώς «έσβησαν» τόσο νωρίς και τόσο άδικα τρία νέα παιδιά που μόλις είχαν ανοίξει τα φτερά τους.

Το πόρισμα του εμπειρογνώμονα και τις καταθέσεις του 24χρονου οδηγού του μοιραίου αυτοκινήτου και των άλλων δύο διασωθέντων επιβατών, περιμένουν οι αξιωματικοί του Β΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, για να εξακριβώσουν τα αίτια της πτώσης του αυτοκινήτου σήμερα τα ξημερώματα, μέσα στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους δύο φοιτήτριες και ένα φοιτητής, ηλικίας 20 έως 24 ετών.

Σήμερα αποχαιρετούν τα παιδιά

Τα δύο νέα παιδιά από την Πάτρα αποχαιρετούν σήμερα η οικογένεια, οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Η κηδεία του Αλέξη – Αντρέα θα γίνει από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Αλεξιώτισσας στις 4 το απόγευμα και της Ρεγγίνας Ζαπάντη επίσης στον ίδια ναό, στις 5.30 το απόγευμα. Διαβάστε περισσότερα στο www.thebest.gr.

Σήμερα θα γίνει, κατά πληροφορίες, και η κηδεία της Γεωργιάνας Μουραφέντη από την Καλαμάτα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του δύτη – «Αντίκρισα τρία άψυχα κορμιά στο ΙΧ»

«Αντίκρισα τρία άψυχα κορμιά στο ΙΧ. Το ένα αγόρι με το κορίτσι στο πίσω κάθισμα και το άλλο κορίτσι στο μπροστινό κάθισμα. Οι πόρτες ήταν κλειστές και το αυτοκίνητο αναποδογυρισμένο στο βυθό. Τρείς ψυχούλες χαμένες…» .

Σοκαρισμένος ο δύτης Χρήστος Καραφλός προσπαθεί να περιγράψει τα όσα είδε βουτώντας στο μώλο της Αγίου Νικολάου, 100 μέτρα από το ΚΕΠ του Δήμου, για να σώσει τους τρεις νέους που είχαν εγκλωβιστεί , όταν το ΙΧ τους βρέθηκε μέσα στο νερό, όπως μεταδίδει το www.pelop.gr.

Από το ΙΧ γλίτωσαν τρία αγόρια, μεταξύ αυτών και ο οδηγός, ενώ νεκροί ανασύρθηκαν οι: Ρεγγίνα Ιακ. Ζαπάντη, 23 ετών, φοιτήτρια από την Πάτρα, Ανδρέας Βησσαριώνα Αλέξης, 21 ετών, φοιτητής Γεωπονικής και η 20χρονη Γεωργιάννα Μουραφέτη, φοιτήτρια από την Καλαμάτα.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν φαίνεται να είχε καταναλώσει αλκοόλ. Ωστόσο οι λιμενικοί πήραν δείγματα αίματος για να υπάρχει πλήρη εικόνα της κατάστασής του.

Το Λιμεναρχείο όρισε δύο εμπειρογνώμονες που καλούνται να διασαφηνίσουν τις συνθήκες που βρέθηκε το αυτοκίνητο στο νερό.

«Το αυτοκίνητο ήταν αναποδογυρισμένο και το πίσω μέρος του ακουμπούσε στην προβλήτα» δηλώνει ο κ. Καραφλός και σημειώνει ότι «στο μπροστινό κάθισμα καθόταν η μια κοπέλα και το αγόρι με μια ακόμη κοπέλα πίσω». Κατά τον κ. Καραφλό, οι χώροι του αυτοκινήτου ήταν στενοί, οπότε ήταν απίθανο η κοπέλα να μετακινήθηκε από τους πίσω χώρους μπροστά. Το αυτοκίνητο επίσης εντοπίστηκε να έχει τρακάρει στην αριστερή πλευρά του και μένει να διασαφηνιστεί εάν κτύπησε πριν την πτώση ή όταν βρέθηκε στο νερό. Από το αυτοκίνητο βγήκαν σώοι τρεις επιβάτες που ειδοποίησαν τους λιμενικούς που βρίσκονταν σε φυλάκιο κοντά στο χώρο στάθμευσης του παλιού λιμανιού.

Οι φωτογραφίες στο facebook

Μία φωτογραφία που ανέβηκε στους λογαριασμούς των αδικοχαμένων παιδιών στο facebook λίγες ώρες πριν από την τραγωδία τα δείχνει να ποζάρουν χαρούμενα. Κανείς από τους φίλους τους δε μπορεί να διανοηθεί ότι αυτή θα είναι μία από τις τελευταίες όμορφες στιγμές που θα περάσουν μαζί τους. Βρίσκονται σε ένα σπίτι κοινού φίλου και γιορτάζουν τα γενέθλια ενός από την παρέα. Λίγο μετά από αυτή τη φωτογραφική λήψη και παρά τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε το βράδυ την περιοχή όλοι μαζί θα συνεχίσουν το γλέντι σε κάποιο μαγαζί νυχτερινής διασκέδασης στην Πάτρα.

Λίγες ώρες μετά ο χρόνος θα σταματήσει και τα χαμόγελα από τα πρόσωπα όλων θα σβήσουν. Μετά τη διασκέδαση μεγάλη παρέα θα χωριστεί σε μικρότερες ομάδες κι όσοι έχουν αυτοκίνητο θα μεταφέρουν εκείνους που δεν οδηγούν με σκοπό να γυρίσουν όλοι ασφαλείς στο σπίτι τους και να ξεκουραστούν. Οι δείκτες του ρολογιού δείχνουν περίπου 05:30 και το αυτοκίνητο μάρκας HyundaiAtosστο οποίο επέβαιναν ο 21χρονος Αλέξης Ανδρέας, η 23χρονη Ρεγγίνα Ζαπάντη(κάτοικοι Πατρών), κι η 20χρονη Γεωργιάνα Μουραφέντη από την Καλαμάτα, βγαίνει από την πορεία του και πέφτει μέσα στη θάλασσα στην προβλήτα της Αγίου Νικολάου στο παλιό λιμάνι.

Οι σκηνές που ακολούθησαν είναι τραγικά βιώματα που θα συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής τους τα τρία αγόρια της παρέας που επιβίωσαν. Έπειτα από μάχη με τη θάλασσα, στιγμές αφάνταστης αγωνίας και κραυγές έκκλησης για βοήθειας, οι τρεις τους σώθηκαν, όμως, ο Αλέξης, η Ρεγγίνα κι η Γεωργιάνα ανασύρθηκαν νεκροί από δύτες που μαζί με άνδρες της Πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο για να τους απεγκλωβίσουν.

Ευρισκόμενοι σε σοκ και με τον έναν από τους τρεις διασωθέντες να έχει ανασυρθεί σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου για να τους παραχθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χαράλαμπο Μπονάνο, δύο από τους τρεις διασωθέντες, ένας εκ των οποίων είναι κι ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου, αφού δέχτηκαν ψυχολογική υποστήριξη, επέστρεψαν στο σπίτι τους. Στο νοσοκομείο, όμως, παραμένει ο νεαρός που διασώθηκε όντας ημιλιπόθυμος. Η ψυχολογία του βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση, ενώ φαίνεται πως ακόμη δε μπορεί να συνειδητοποιήσει πως έγινε μάρτυρας σε μία τόσο φρικτή τραγωδία.

Η διασκέδαση

Ερωτήματα υπάρχουν και ως προς το τι είχαν καταναλώσει – τουλάχιστον ο οδηγός – κατά τη διάρκεια της διασκέδασης οι επιβάτες του αυτοκινήτου, κάτι το οποίο αναμένεται να απαντηθεί τις επόμενες ώρες από τις αιματολογικές εξετάσεις που προφανώς του έχουν γίνει, μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Aνοιξαν οι πόρτες;

Σύμφωνα με μια εκδοχή, την ώρα που το μοιραίο Atoς έπεφτε στη θάλασσα, άνοιξε η πόρτα του οδηγού και του συνοδηγού και γιΆ αυτό σώθηκαν ο οδηγός και τα δύο ακόμα άτομα που ήταν στις μπροστινές θέσεις.

Κάτι ανάλογο δεν συνέβη με τα τρία άτομα που ήταν στις πίσω θέσεις, με αποτέλεσμα μόλις το αμάξι άρχισε να βυθίζεται, να είναι ιδιαίτερα δύσκολος ο απεγκλωβισμός, καθώς απαιτείται ψυχραιμία και γνώσεις – πρέπει να περιμένει κανείς η στάθμη του νερού μέσα στην καμπίνα να φτάσει στο ανώτερο σημείο για να ελαχιστοποιηθεί η πίεση, στο άνοιγμα της πόρτας – κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατο να υπάρχει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact