ΚΟΣΜΟΣ

Τα αντίποινα των Κούρδων σκότωσαν ένα μωρό 9 μηνών και ένα 11χρονο κοριτσάκι

Σε εξέλιξη είναι η στρατιωτική επιχείρηση “Πηγή Ειρήνης” της Τουρκίας στο βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας με τις συγκρούσεις να συνεχίζονται πλέον για δεύτερο 24ωρο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, υπό την ηγεσία των Κούρδων, γνωστοποίησαν ότι από τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και τους βομβαρδισμούς έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον εννέα άμαχοι στη βορειοανατολική Συρία.

Από τα γραφεία των κυβερνητών των πληγεισών επαρχιών στη νοτιοανατολική Τουρκία έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα μωρό 9 μηνών και ένα 11χρονο κοριτσάκι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις ρίψεις ρουκετών και οβίδων από τη Συρία εναντίον τουρκικών παραμεθόριων πόλεων.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε φωτογραφίες που παγώνουν το αίμα καθώς απεικονίζουν νεκρό ένα βρέφος εννέα μηνών.

Όπως αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα το άτυχο μωρό έχασε τη ζωή του έπειτα από την επίθεση με όλμους που δέχθηκαν οι παραμεθόριες πόλεις Ακτσακαλέ και Τζεϊλανπινάρ.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπεραμύνθηκε τη στρατιωτική, ισχυριζόμενος ότι αυτή υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς στρέφεται κατά του ελέγχου από τους Κούρδους του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας.

“Η επιχείρηση συνεχίζεται αυτή τη στιγμή με συμμετοχή όλων των μονάδων μας … 109 τρομοκράτες έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής”, σημείωσε ο Ερντογάν.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “174 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης”.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact