ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα έσπασε ο Κοτζιάς με τον ΣΥΡΙΖΑ: Με αυτό το κόμμα «φλερτάρει»

Οριστική ρήξη επήλθε μεταξύ του κ. Κοτζιά και του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πληροφορίες να επιμένουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, οδεύει πλέον προς το ΜΕΡΑ του Γιάνη Βαρουφάκη. Ωστόσο, ο ίδιος σε επικοινωνία του σε επικοινωνία του με τον «Αθήνα 9.84» διαψεύδει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΜΕΡΑ λέγοντας πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και χαρακτηρίζοντας «αθλιότητες» δημοσιεύματα που αναφέρονται σε αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πολιτική κίνηση του κ. Κοτζιά ήθελε την συμμετοχή 10-15 υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

Μια προσπάθεια να τα βρουν οι δύο πλευρές, δεν ευοδώθηκε και η οριστική ρήξη επήλθε τις προηγούμενες ημέρες σε συνάντηση που έλαβε χώρα στην Κουμουνδούρου μεταξύ μελών του Πράττω και του γραμματέα Πάνου Σκουρλέτη.

Σε ανακοίνωσή της η Πολιτική Γραμματεία του ΠΡΑΤΤΩ διευκρινίζει ότι δεν θα κατέβει στις εκλογές, καλεί τα μέλη της να ψηφίσουν κατά συνείδηση και καρφώνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε από το κυβερνών κόμμα:

Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Το ΠΡΑΤΤΩ δεν θα μετάσχει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Καλούμε μέλη και στελέχη μας, φίλες και φίλους, συμμαχήτριες και συμμαχητές να ψηφίσουν στις εκλογές του Ιουνίου δημοκρατικά, πατριωτικά, προοδευτικά και αριστερά σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Το ΠΡΑΤΤΩ από τις 17 Ιανουαρίου του 2019 διατύπωσε στον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση συνεργασίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2019. Πρόταση που δεν απαντήθηκε επί μήνες παρά μόνο μετά από μια νέα συνάντηση στις 3.6.19. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε ουσιαστικά όλες τις προτάσεις υποψηφιοτήτων του Πράττω, σ’ αυτές ασφαλώς και δεν συμπεριλαμβανόταν ο Πρόεδρός του. Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ανταποκρίνεται στην κοινή δράση και τις μάχες που έδωσαν οι δύο πλευρές τα τελευταία οκτώ χρόνια. Σε γράμμα της ΠΓ του ΠΡΑΤΤΩ προς την ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται η λύπη μας για τον τρόπο που αντιμετωπιστήκαμε τον τελευταίο χρόνο από το κυβερνών κόμμα: ευλυγισία απέναντι σε «νεοαποκτηθέντες» συνεργαζόμενους, εχθρότητα απέναντί μας. Η αριστερά δεν είναι υπόθεση της μίας ή άλλης παρέας που την μετατρέπει σε πρόβλημα. Οφείλει να είναι, και είναι, η λύση. Το ΠΡΑΤΤΩ παραμένει πιστό στον στόχο ανασύνταξης των δυνάμεων μιας αντιδεξιάς πατριωτικής, προοδευτικής, αριστερής, σοσιαλιστικής συμπαράταξης. Συνεχίζει να εργάζεται για τη δημιουργία και συγκρότηση της μεγάλης αντινεοφιλελεύθερης «Δημοκρατικής Παράταξης» με δημοκρατισμό, ισότητα και σεβασμό σε κάθε γνώμη και άποψη. Ο λαός θα μας κρίνει και πιστεύουμε ότι θα μας δικαιώσει. Έχουμε όραμα, διαθέτουμε στρατηγική, σχέδιο, υπομονή και θέληση. Στις καθημερινές μάχες θα συνεχίσουμε να είμαστε δραστήρια παρόντες, ενώ στις επόμενες εκλογές θα είμαστε έτοιμοι».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact