ΚΟΣΜΟΣ

«Τα εξτρεμιστικά κινήματα βρίσκονται σε άνοδο στη Φινλανδία»

Ο υπ. Εσωτερικών της χώρας ζήτησε να ενταθεί η επιτήρηση της ακροδεξιάς

Οι αρχές της Φινλανδίας είναι απαραίτητο να εντείνουν τα μέτρα επιτήρησης των εξτρεμιστικών κινημάτων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου μια διαδήλωση της άκρας δεξιάς σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι συνέλαβε 32 πρόσωπα σε διαδήλωση της άκρας δεξιάς στην πόλη Γιουβάσκιουλα της κεντρικής Φινλανδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στην διαδήλωση επιτέθηκαν σε τρεις διερχόμενους και προκάλεσαν επίσης επεισόδιο σε ένα κατάστημα λιανικής.

«Αυτή είναι μια ένδειξη ότι τα εξτρεμιστικά κινήματα βρίσκονται σε άνοδο και στη Φινλανδία. Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να βελτιώσουμε και να αυξήσουμε την επιτήρηση αυτών των οργανώσεων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Πέτερι Όρπο στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Helsingin Sanomat.

Η διαδήλωση οργανώθηκε από το Κίνημα Αντίστασης της Φινλανδίας, μια ακροδεξιά πολιτική πλατφόρμα η οποία, σύμφωνα με την φινλανδική υπηρεσία πληροφοριών, επιδιώκει να εγκαθιδρύσει ένα εθνικοσοσιαλιστικό κράτος.

Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν λίγες ημέρες μετά τη συγκέντρωση 15.000 ανθρώπων στο Ελσίνκι όπου διαδήλωσαν εναντίον της ρητορικής μίσους, με αφορμή μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook που έκανε ο Όλι Ίμονεν, βουλευτής του ευρωσκεπτικιστικού Κόμματος των Φινλανδών (του πρώην Κόμματος των Αληθινών Φινλανδών). Στην ανάρτησή του, ο Ίμονεν κάλεσε να ενταθεί ο αγώνας εναντίον της πολυπολιτισμικότητας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι, ο ηγέτης του Κόμματος των Φινλανδών, τόνισε ότι η τοποθέτηση του Ίμονεν είναι επιζήμια για το κόμμα. Το Κόμμα των Φινλανδών συμμετέχει στην κυβέρνηση καθώς κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις εθνικές εκλογές του Απριλίου, με θέσεις όπως η υιοθέτηση σκληρότερης στάσης έναντι των προγραμμάτων στήριξης οικονομικών κρατών-μελών της ευρωζώνης σε κρίση καθώς και έναντι της μετανάστευσης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact