ΕΛΛΑΔΑ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τον κορονοϊό

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας μετά από τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών. Πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, για την πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, μετείχαν και στελέχη από τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις ώστε να ενισχυθεί το δυναμικό των μικτών κλιμακίων, υπό τον επιχειρησιακό συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας:

  • Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6:00 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου στον Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν.
  • Η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν την άφιξη στην Ελλάδα.
  • Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Πάνω από 300 έλεγχοι σε όλη τη χώρα μέχρι την Κυριακή.

Πάνω από 20 κρούσματα στον Προμαχώνα

Ανησυχία έχει προκαλέσει η αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα με την κατάσταση στον Προμαχώνα να μοιάζει επίφοβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, 29 τουρίστες βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό έπειτα από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

60  νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 60, συνολικά ανέρχονται σε 3.732 από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Από τα νέα 60 κρούσματα που δηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, 40 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, 2 είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 1 εντοπίστηκε στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, 7 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 8 στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 1 στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας και 1 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Οι νεκροί παραμένουν 193, αφού δεν έχει καταγραφεί κανείς νέος θάνατος τα τελευταία 24ωρα. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 9.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 60 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact