ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Telegraph: Μικρή η ελπίδα για τους ανέργους στην Ελλάδα

Αν είσαι άνεργος στην Ελλάδα υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα να μην βρεις ξανά δουλειά, γράφει η βρετανική Telegraph σε δημοσίευμά της με τίτλο «Γιατί υπάρχει μικρή ελπίδα για τους ανέργους στην Ελλάδα».

Επικαλούμενη στοιχεία της Eurostat, η εφημερίδα σημειώνει πως το 73,5% των ανθρώπων που ήταν χωρίς δουλειά το 2014 στην Ελλάδα ήταν άνεργοι για περισσότερο από έναν χρόνο, σε σύγκριση με το 67,1% το 2013.

Στην Αττική, η οποία περιλαμβάνει την Αθήνα και τον Πειραιά, καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας σε σχέση με οποιαδήποτε περιοχή της Ευρώπης – 77,3%. Η Δυτική Ελλάδα δεν απέχει, με τη μακροχρόνια ανεργία να αγγίζει το 76,7%.

Όπως σημειώνει η Telegraph, σύμφωνα με ερευνητές του the London School of Economics, η μακροχρόνια ανεργία, «αρχικά τείνει να προκαλέσει αρνητικές συνέπειες στη ζωή των ατόμων που εμπλέκονται σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Το ανθρώπινο κεφάλαιο των εργαζόμενων (είτε πραγματικό ή αντιληπτό από τους εργοδότες) ενδέχεται να επιδεινωθεί κατά την περίοδο της ανεργίας, καθώς ο χρόνος που αφιερώνεται στην αναζήτηση εργασίας συνήθως μειώνεται. Αμφότεροι οι παράγοντες υποδηλώνουν ότι οι πιθανότητες εξόδου από την ανεργία μειώνονται, όσο περισσότερο αυτή συνεχίζεται. Γενικότερα, η μακροχρόνια ανεργία επηρεάζει αρνητικά την ψυχική και σωματική υγεία των ανθρώπων και είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες της φτώχειας για τα νοικοκυριά».

Με την πάροδο του χρόνου, κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους ενδέχεται να αποκλειστούν εντελώς από το εργατικό δυναμικό. Ο επικεφαλής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, είχε προειδοποιήσει για τους κινδύνους της μακροχρόνια ανεργίας, μιλώντας πέρυσι στο Νταβός, όπως γράφει η Telegraph. «Όταν οι άνθρωποι παραμένουν άνεργοι για πολύ καιρό χάνουν τις ικανότητές τους, γεγονός που αποκαλείται υστέρηση».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, επτά από τις δέκα περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας βρίσκονται στην Ελλάδα. Τα χαμηλότερα ποσοστά, αντιθέτως, καταγράφονται στη Σουηδία.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact