ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερα χρόνια φυλακή σε Ευρωπαίο αξιωματούχο για βιασμό μέσα στο κτίριο της Κομισιόν

Καλείται να αποζημιώσει τη γυναίκα και τον σύντροφό της

Σε φυλάκιση τεσσάρων ετών καταδικάστηκε Ευρωπαίος αξιωματούχος για τον βιασμό συνεργάτιδάς του, το 2015, μέσα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος, που έχει εσθονική υπηκοότητα και γεννήθηκε το 1967, έχει στη διάθεσή του έναν μήνα προκειμένου να ασκήσει έφεση στην απόφαση αυτή, η οποία εκδόθηκε πρωτόδικα χθες από πλημμελειοδικείο.

«Θα υπάρξει έφεση» δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Νταμιέν Χολτσάπφελ.

«Λέει πως το θύμα είχε δώσει τη συναίνεσή του, αλλά το δικαστήριο θεωρεί πως συναίνεση δεν υπάρχει» εξήγησε στο AFP ο Λικ Ενάρ, πρόεδρος του γαλλόφωνου πρωτοδικείου των Βρυξελλών.

Τα γεγονότα έλαβαν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2015 με την ευκαιρία «μικρής γιορτής που διοργάνωσε ο ενδιαφερόμενος, προκειμένου να προσκαλέσει τους συνεργάτες του να συμμετάσχουν σε ένα νέο επαγγελματικό σχέδιο, και για τη γέννηση της κόρης του» δήλωσε ο Ενάρ.

Η γυναίκα, 20 χρόνια νεότερή του, εργαζόταν στην ίδια υπηρεσία ως νομικός, υπό την ευθύνη του, μια περίσταση η οποία αναγνωρίστηκε ως επιβαρυντική από το δικαστήριο. Ο αξιωματούχος καταδικάστηκε να της καταβάλει περισσότερα από 30.000 ευρώ ως αποζημίωση και για ηθική βλάβη, καθώς και 5.000 ευρώ στον σύντροφό της. Το δικαστήριο επέβαλε επίσης στον υψηλόβαθμο αξιωματούχο στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Στο Βέλγιο, βιασμός θεωρείται «κάθε πράξη σεξουαλικής διείσδυσης οποιασδήποτε φύσης και με οποιοδήποτε μέσο, που διαπράττεται σε ένα άτομο που δεν συναινεί».

Ο καταδικασθείς αξιωματούχος, ο Μάργκους Ρ., που ήταν παρών στο ακροατήριο, κατείχε θέση διευθυντή στη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Κομισιόν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

«Τέθηκε σε διαθεσιμότητα μόλις το γεγονός αναγγέλθηκε για πρώτη φορά στην Επιτροπή και ξεκίνησαν εσωτερικές διαδικασίες» δήλωσε στο AFP εκπρόσωπος του εκτελεστικού βραχίονα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Η Κομισιόν καταγράφει» την απόφαση του δικαστηρίου αλλά «εμποδίζεται από τον νόμο να λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο όσο δεν υπάρχει οριστική κρίση» διευκρίνισε.

Οι Βρυξέλλες ακολουθούν πολιτική «μηδενικής ανοχής απέναντι σε κάθε μορφή κακής συμπεριφοράς», επέμεινε ο εκπρόσωπος και «δεν θα διστάσουν να λάβουν όλα τα κατάλληλα μέτρα» όταν απορριφθεί η έφεση ή καταστεί οριστική η απόφαση.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact