ΚΟΣΜΟΣ

Θέλουν τις επεμβάσεις παχυσαρκίας στο δημόσιο σύστημα υγείας

Έκκληση στην κυβέρνηση της Αυστραλίας να εντάξει την απώλεια βάρους στο δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να σώσουν ζωές και να απαλλάξουν το πορτοφόλι των ιδιωτών από τις ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, απευθύνουν κορυφαίοι αυστραλοί χειρουργοί.

Στο επιστημονικό περιοδικό Medical Journal of Australia, o Michael Edye, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Δυτικού Σίδνεϊ και ο Δρ. Michael Talbot, καθηγητής Χειρουργικής στο St. George Hospital, υποστηρίζουν ότι αυστραλοί ασθενείς κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους γιατί δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις απαραίτητες επεμβάσεις που απαιτούνται. Αναφέρονται σε χειρουργικές επεμβάσεις παχύσαρκων ατόμων, υποστηρίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις είναι ο μόνος ενδεδειγμένος τρόπος να απαλλαγούν από περιττό βάρος που απειλεί τη ζωή τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι οποία είναι σοβαρά ασθενείς εξαιτίας του υπερβολικού βάρους τους. Ενδέχεται να είναι διαβητικοί, να υποφέρουν από ανεπάρκεια των νεφρών, από προβλήματα όρασης που έχουν σχέση με το διαβήτη, και σίγουρα η ζωή τους είναι σε κίνδυνο αν δεν κάνουν κάτι όσον αφορά το υπερβολικό τους βάρο» υποστηρίζει ο καθηγητής Edye.

Και οι δύο επιστήμονες, εντούτοις, παραδέχτηκαν ότι η χειρουργική επέμβαση δεν είναι ο μόνος τρόπος απώλειας περιττού βάρους, για την επιδημία της παχυσαρκίας που αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα, είναι όμως ένας τρόπος αντιμετώπισης εκ μέρους της πολιτείας.

Ο Δρ. Talbot είπε ότι προσπάθησε να πείσει τις Αρχές δημόσιας υγείας να αναλάβουν την ευθύνη των χειρουργικών επεμβάσεων σε άτομα παχύσαρκα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εδώ και εννέα χρόνια, οι διαπραγματεύσεις όμως δεν προχώρησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Δήλωσε επίσης ότι δημόσια κέντρα υγείας τα οποία προσφέρουν χειρουργικές επεμβάσεις σε παχύσαρκα άτομα είναι ελάχιστα. Συγκεκριμένα, υπάρχουν μόνο δύο στη Νέα Νότια Ουαλία τα οποία αναλαμβάνουν ελάχιστες περιπτώσεις του είδους κάθε χρόνο. Αυτό σίγουρα αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα και κάτι πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact