ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ πραγματικά οι αμετανόητοι ΣΥΡΙΖΑίοι;

Του Θανάση Κ.

Όπου γυρίσετε να κοιτάξετε γύρω σας, βλέπετε παντού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει!!!

Όσοι τον ψήφισαν το 2015 χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες:

  • Αυτοί που το… αρνούνται κατηγορηματικά.
  • Αυτοί που εκφράζουν την απογοήτευσή τους και – συχνότατα – δηλώνουν μετανιωμένοι. Αρκετοί προσπαθούν να εξιλεωθούν λέγοντας ότι τώρα θα «τιμωρήσουν» το ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο τους.
  • Αυτοί που δεν κρύβουν την απογοήτευσή τους, αλλά προσπαθούν να…«διασκεδάσουν» τις ενοχές τους με το γνωστό «επιχείρημα»: Τι τα θες; Όλοι ίδιοι είναι…

Αυτό το τελευταίο – και πιο ύπουλο – πια δεν πιάνει. Όπου ακούγεται σηκώνονται αρκετοί και το «κατακεραυνώνουν».

  • Τέλος, αυτοί που παραμένουν αμετανόητοι – θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ ή έτσι λένε, τουλάχιστον. Μόνοι που αυτοί οι τελευταίοι πια ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!

Με τις τρεις πρώτες κατηγορίες δεν θα ασχοληθώ.

Μένει η τέταρτη: Οι αμετανόητοι!

Και τώρα πια «φοβισμένοι». Πολύ φοβισμένοι!

Τι φοβούνται;

Όχι τον υποτιθέμενο… «ρεβανσισμό» της Δεξιάς!

Δεν είναι αυτός ο φόβος τους.

Η μετεμφυλιακή περίοδος – δεκαετία του ’50 – είναι πίσω πάνω από μισό αιώνα! Άσε που στο μεταξύ μάθαμε τι θα συνέβαινε αν είχαν κερδίσει στον εμφύλιο οι «άλλοι»…

Κανείς σημερινός δεν έζησε ως ενήλικας εκείνη την εποχή! Οι περισσότεροι δεν ήταν ούτε γεννημένοι τότε. Σε πολλές περιπτώσεις και οι γονείς τους δεν την έζησαν (ή ήταν απλώς μικρά παιδιά…).

Εκείνο που έζησαν είναι η εποχή που κυβέρνησε η ΝΔ (ως δεξιά ή κεντροδεξιά) μετά το 1974. Κι αυτά δεν ήταν «τραυματικά βιώματα» για κανένα από αυτούς. Γιατί η ΝΔ δεν κυβέρνησε ποτέ με ρεβανσισμό! Ποτέ…

Έκανε, ίσως, άλλα σφάλματα, πολλές φορές παραμέρισε τους «δικούς της» για να στηρίξει «αντιπάλους» της, κάποιες φορές έδειξε και αδικαιολόγητα «ενοχικά πλέγματα» – μια φορά «ρεβανσισμό» δεν έδειξε ΠΟΤΕ!

Κι έτσι οι αμετανόητοι του ΣΥΡΙΖΑ προσωπικά βιώματα κατά της ΝΔ δεν έχουν να επικαλεστούν.

–Δεν φοβούνται μήπως αρχίσουν οι συστηματικές εκστρατείες συκοφάντησης εναντίον τους – όπως έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά του Σταύρου Παπασταύρου και της Κατερίνας Σαββαϊδου, για παράδειγμα. Και οι δύο τους «καθάρισαν» μετά από μεγάλες ταλαιπωρίες. Αλλά τέτοια πράγματα έκανε μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ – η ΝΔ δεν τα έκανε ποτέ.

Βέβαια, για τις ταλαιπωρίες αυτών των δύο κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν (γιατί από την αρχή ήταν γνωστό πως ήταν αθώοι – και οι δύο…).

Όμως, αυτό δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αφορά μόνον όσους ανοικτά ενεπλάκησαν στις συκοφαντίες.

— Δεν φοβούνται μήπως αρχίσουν διώξεις εναντίον τους με στημένους ψευδομάρτυρες, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με την υπόθεση Novartis, που αποκαλύφθηκε η πιο χοντροκομμένη (και κακοστημένη) σκευωρία στην ιστορία του Ελληνικού κράτους. Που έχει ήδη καταρρεύσει.

Η ΝΔ ποτέ δεν έστησε τέτοιες σκευωρίες.

«Ρασπούτιν» στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Είναι μοναδικό και ανεπανάληπτο δημιούργημα του ΣΥΡΙΖΑ και της δικής του εφιαλτικής διακυβέρνησης.

Ασφαλώς όσοι αναμείχθηκαν σε αυτή τη σκευωρία θα λογοδοτήσουν! Αλλά αυτό και πάλι δεν αφορά τους απλούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ούτε αυτό, λοιπόν, είναι που φοβούνται.

Τι φοβούνται; Δύο πράγματα, το εξής…ένα:

* Την οργή του απλού κόσμου κατά του ΣΥΡΙΖΑ! Οργή που έχει πάρει διαστάσεις, αληθινού «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» κύματος μέσα στην κοινωνία!

72% του Ελληνικού λαού θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ per mare per terra – οπωσδήποτε, άμεσα, εδώ και τώρα.

Δεν ακούν, δεν συζητάνε, δεν σταθμίζουν, δεν «συμψηφίζουν»…

Θέλουν να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τελεία και παύλα.-

Και σε αυτό το «αντί-ΣΥΡΙΖΑ» αίσθημα που φτάνει το 72% της κοινωνίας, συμφωνούν ή συγκλίνουν πλέον όλες οι δημοσκοπικές μετρήσεις.

Το πιο σημαντικό: από το υπόλοιπο 28% δεν είναι όλοι με το ΣΥΡΙΖΑ!

Μέσα στο 28% υπάρχουν και άνθρωποι που στήριξαν ακραία μικρά κόμματα – αριστεριστικά, αλλά και δεξιά ή απλώς «ψεκασμένα» – πολλοί από αυτούς είναι οργισμένοι με τον Τσίπρα, «αλλά όχι με το ΣΥΡΙΖΑ», γιατί προέρχονται από τους κόλπους του (όπως οι οπαδοί της ΛΑΕ, της Ζωής, ή του Βαρουφάκη), υπάρχουν κάποιοι ψηφοφόροι του ΚΚΕ (αλλά όχι η πλειοψηφία τους), υπάρχουν τέλος και κάποιοι που δεν θα πάνε να ψηφίσουν καθόλου, απογοητευμένοι (από το «που κατάντησε» η Αριστερά!), άνθρωποι σε συνειδησιακή σύγχυση.

Έτσι η πραγματική «δεξαμενή» απ’ όπου μπορεί να «αντλήσει» ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι 28% – είναι μικρότερη από 20%! Το οποίο, όμως, μπορεί να ανέβει στο τελικό αποτέλεσμα, λόγω «αναγωγής» της αποχής και του άκυρου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τη μισή εκλογική του βάση (του 2015) και την έχει χάσει για πάντα!

(50% «συσπείρωση» έδειχναν όλες οι μετρήσεις μέχρι πριν λίγους μήνες. Αυτό ανέβηκε λίγο, στο 60%, στις ευρωεκλογές, αλλά μετά το σόκ του -9,3% επήλθε νέα απογοήτευση – και αποσυσπείρωση…).

Αυτό που φοβούνται οι αμετανόητοι ΣΥΡΙΖΑιοι είναι το λαϊκό κύμα εναντίον τους! Εν πολλοίς και από διάφορους πρώην ομοϊδεάτες τους.

Η οργή κατά του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ εντονότερη μέσα στην κοινωνία παρά στην κορυφή του «πολιτικού κόσμου».

Μέσα στο ΚΙΝΑΛ, στο παλαιό «Ποτάμι» κλπ., υπάρχουν διάφοροι που θα ήθελαν – ή ετοιμάζονταν – να το παίξουν «ισαποστάκηδες» κι αυτοί: χτυπώντας και τη ΝΔ τώρα που βουλιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ακόμα και στη ΝΔ (ή στις παρυφές της) υπάρχουν ελάχιστοι εξ ίσου «ισαποστάκηδες» (ή «ενοχικοί» απέναντι στην ίδια την παράταξή τους).

Ο λόγος που όλοι αυτοί έχουν «λουφάξει» τελευταία, είναι γιατί στην βάση της κοινωνίας, το αντί-ΣΥΡΙΖΑ αίσθημα – η οργή και η αηδία σε βάρος του – είναι τόσο έντονα που δεν τολμούν να εκφράσουν κάτι διαφορετικό.

  • Αυτό το αντί-ΣΥΡΙΖΑ κύμα μέσα στην κοινωνία, έφερε το -9,3% στις ευρωεκλογές και θα το πάει πολύ ψηλότερα την άλλη Κυριακή.
  • Αυτό το αντί-ΣΥΡΙΖΑ κύμα συνέτριψε τον Σταύρο Θοδωράκη και τους δικούς του «ισαποστάκηδες».
  • Αυτό το αντί-ΣΥΡΙΖΑ κύμα συνέτριψε τον Πάνο Καμένο που συγκυβέρνησε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό το αντί-ΣΥΡΖΑ κύμα προκάλεσε καθίζηση και στη ΧΑ, η οποία «συνεργάστηκε» μαζί του σε κρίσιμες στιγμές και «ευνοήθηκε» από το ΣΥΡΙΖΑ.

  • Αυτό το αντί-ΣΥΡΙΖΑ κύμα ανάγκασε και τη Φώφη, να αλλάζει γραμμή κάθε μέρα, τη μία λέγοντας ότι δεν θα στηρίξει κυβέρνηση της ΝΔ και την επόμενη λέγοντας ότι «δεν θα αφήσει τη χώρα να καταλήξει στην ακυβερνησία» (δηλαδή ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ κυβέρνηση ΝΔ!).

Ευτυχώς, λόγω επικείμενης αυτοδυναμίας της ΝΔ, δεν θα χρειαστεί η «στήριξη» της Φώφης, αλλά η κατακραυγή που ξεσηκώθηκε στους ίδιους τους φθίνοντες ψηφοφόρους της, την υποχρέωσε να «μαζευτεί».

Όποιος «ακούμπησε» ΣΥΡΙΖΑ εξαφανίστηκε.

Η κοινωνία θέλει να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ – και να το χωνέψει καλά!

Κι αυτή την κοινωνική κατακραυγή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται τώρα ο αμετανόητοι ψηφοφόροι του. Όχι τον υποτιθέμενο… «ρεβανσισμό» της ΝΔ, που δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ.

* Το δεύτερο που φοβούνται (και που «επιστρέφει» πάλι στο ίδιο), είναι πως με το που πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλυφθούν κι άλλα: όσα ως τώρα κρύβονται…

  • Η ΔΕΗ και πως τη χρεοκόπησαν!
  • Τα ΕΛΤΑ και πως τα ρήμαξαν…
  • Η Τράπεζα Αττικής και τα όργια που έγιναν εκεί μέσα!
  • Το Ελληνικό και γιατί το μπλόκαραν.
  • Τα χρήματα (κολοσσιαία ποσά -1,5 δισεκατομμύριο περίπου συνολικά) για τους λαθρομετανάστες και πως «κατασπαταλήθηκαν». Και ποιοι τα «απορρόφησαν» και τι τα έκαναν (εδώ εμπλέκονται και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες – όχι μόνο οικονομικού χαρακτήρα).

Όλα αυτά βαραίνουν το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο!

Όλα αυτά έγιναν επί των ημερών και από τους ανθρώπους του. Και μόνο…

Κι όλα αυτά θα έλθουν στο φως άμεσα – γιατί δεν πάει άλλο – και δεν μπορεί να κάνει τίποτε η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ για να τα «κουκουλώσει».

(Άσε που δεν έχει κανένα λόγο να τα κουκουλώσει! Κι έχει όλους τους λόγους για να αφήσει να αποκαλυφθούν άμεσα – αλλιώς θα της τα φορτώσουν αργότερα!).

Αυτά όλα θα εξοργίσουν την κοινωνία πολύ περισσότερο και θα πυροδοτήσουν ακόμα πιο έντονες αντί-ΣΥΡΙΖΑ διαθέσεις!

Αναπόφευκτα…

Αν σήμερα υπάρχει ένα 72% που δεν θέλει να ακούσει ΣΥΡΙΖΑ μόνο απ’ αυτά που γνώρισε τα τελευταία χρόνια, με όσα θα αποκαλυφθούν τους επόμενους μήνες, το ποσοστό αυτό θα έχει ανέβει πάνω από 85%…

Και αυτό φοβούνται οι ΣΥΡΙΖΑιοι τώρα. Κάνουν πολύ καλά που το φοβούνται!

Μόνο που αυτό δεν έχει σχέση με την… «εκδικητικότητα» των αντιπάλων τους. Έχει να κάνει μόνο με τις πραγματικές συνέπειες της ολέθριας πολιτικής τους.

Όταν κάποιος αντικρύζει την ασχήμια του στον καθρέφτη, δεν φταίει ο… «ρεβανσισμός» του καθρέφτη!

Η ασχήμια του φταίει.

Κι όταν η κοινωνία συνειδητοποιήσει πλήρως τι έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια, τότε το κύμα εναντίον του θα γίνει τσουνάμι.

Για το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξει επιστροφή.

Αυτό το διαισθάνονται πια. Και το φοβούνται όσο τίποτε άλλο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact