ΕΛΛΑΔΑ

Το φυσικό αέριο πρωταγωνιστής στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON2015

Πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο γεγονός για το αυτοκίνητο είναι φέτος το φυσικό αέριο ως ο βασικός χορηγός της γνωστής έκθεσης ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ, η οποία διοργανώνεται από 14 έως 22 Νοεμβρίου στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας.

Το FISIKON (εμπορική ονομασία με το οποίο η ΔΕΠΑ προωθεί το φυσικό αέριο κίνησης), αναδεικνύει τις επιδόσεις της αεριοκίνησης με όρους οικονομίας, ταχύτητας και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από όλους τους εγκεκριμένους φορείς του εξωτερικού (NGVA κλπ).

Οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παρουσιάζουν τα επιβατικά και επαγγελματικά μοντέλα φυσικού αερίου, τα προγράμματα επιδότησης επαγγελματικών οχημάτων φυσικού αερίου και τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει το «πράσινο» καύσιμο. Όπως και στην περσινή διοργάνωση, στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ FISIKON 2015 οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να κάνουν test drive σε μια ευρεία γκάμα μοντέλων φυσικού αερίου και να αποκτήσουν την εμπειρία οδήγησης με το «πράσινο» καύσιμο.

Η Ελλάδα ακολουθεί την παγκόσμια τάση διεύρυνσης της χρήσης φυσικού αερίου στις μεταφορές

Σήμερα κυκλοφορούν περίπου 20.000.000 οχήματα φυσικού αερίου ενώ οι υποδομές έχουν αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση. Όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν μοντέλα φυσικού αερίου, τα οποία προσαρμόζονται στις σύγχρονες επιταγές για μείωση της εκπομπής ρύπων. Το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται στις μεταφορές μπορεί να μειώσει έως και 30% τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε σύγκριση με το πετρέλαιο ενώ τα οχήματα που κινούνται με φυσικό αέριο σημειώνουν μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 25% σε σύγκριση με τα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Η αεριοκίνηση αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην και Ελλάδα με ένα διευρυμένο δίκτυο ανεφοδιασμού και τις αυτοκινητοβιομηχανίες έτοιμες να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός νέου οδηγού ή μιας οικογένειας αλλά και να προσφέρουν πολυτελείς εκδόσεις ή οχήματα για επαγγελματική χρήση. Κοινή συνισταμένη σε όλες τις περιπτώσεις είναι η οικονομία που ξεπερνά το 50% σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα.

Στην ελληνική αγορά κυκλοφορούν ΙΧ και επαγγελματικά CNGμοντέλα από όλες τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Τα πιο γνωστά μοντέλα κυκλοφορούν και σε CNG εκδόσεις ενώ η γκάμα τους διευρύνεται συνεχώς με νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνισή τους στη διεθνή και την ελληνική αγορά. Ήδη στους ελληνικούς δρόμους κυκλοφορούν CNG οχήματα γνωστών αντιπροσωπειών όπως είναι η Fiat (Fiat 500LNaturalPower, FiatQubo 1.4 70 PS, FiatPunto 1.4 70 PS, FiatPanda, FiatDoblo 1.4 T-Jet 120 PS), η Audi (Audi A3 Sportback g-tron),η MercedesBenz (BClass 200, E 200 NTG, BenzSprinterNGT), η Lancia (LanciaYpsilon 0.9 TwinAir), η Piaggio,η Iveco (IvecoDaily), η Volskwagen (VW Golf 1.4 TGi, Passat 1.4 TSI 150 PS EcoFuel, EcoUp, CaddyVannEcofuel), η Seat (SeatLeon 1.4 TGI 110 PS), η Skoda(OctaviaG-TEC) και η Opel (OpelZafiraTourer 1.6 CNG Turbo, OpelCombo 1.4 T-Jet 120 PS).

Σε μια περίοδο όπου το δίκτυο πρατηρίων φυσικού αερίου διευρύνεται συνεχώς και το θεσμικό πλαίσιο έχει ολοκληρωθεί, το φυσικό αέριο γίνεται πρωταγωνιστής όχι μόνο στα επιχειρηματικά δρώμενα του κλάδου αλλά στη καθημερινότητα ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Προκειμένου οι επιχειρήσεις να επωφεληθούν από την χρήση της αεριοκίνησης, η ΔΕΠΑ υλοποιεί συνεργασία με γνωστές αντιπροσωπείες αυτοκινήτων για την διάθεση προγράμματος επιδότησης στο επαγγελματικό κοινό.

Η πρωτοβουλία αυτή προσφέρει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις της αγοράς να αποκτήσουν εργοστασιακά κατασκευασμένα οχήματα φυσικού αερίου ( βαν/φορτηγά ελαφρού τύπου), όπως είναι το SKODA OCTAVIA 1.4 TSI G-TECH, το MERCEDES  B-CLASS 200 NGD καθώς και το E-CLASS 200 NGD και το SPRINTER NGD, το Fiat Punto Van CNG κλπ.

Τι νέο υπάρχει στη φετινή έκθεση

Οι επισκέπτες (οι οποίοι να στην περυσινή διοργάνωση ξεπέρασαν τους 60.000) έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά 90 νέα αυτοκίνητα, να ενημερωθούν για τα χαρακτηριστικά τους και να κάνουν test drive.

Στα περίπτερα της έκθεσης, οι επισκέπτες θα υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες και επιδείξεις για νέα μοντέλα αλλά και για τον εξοπλισμό και τα περιφερειακά του αυτοκινήτου όπως νέες τεχνολογίες φυσικού αερίου, ανταλλακτικά, αξεσουάρ, εξοπλισμοί συνεργείων, προϊόντα συντήρησης, ελαστικά, καύσιμα/λιπαντικά, caraudio/hi-fi, εξειδικευμένα ηλεκτρονικά συστήματα, υπηρεσίες χρηματοδότησης, ασφαλιστικές εταιρίες κλπ.

 

 

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact