ΕΛΛΑΔΑ

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσίασε τα σχέδια των νέων νοσοκομείων Κομοτηνής και Σπάρτης

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, υπουργών και βουλευτών, επιστημόνων και πλήθους απλών πολιτών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, συζήτηση αναφορικά με την «Πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την Υγεία».

Το πρόγραμμα προβλέπει τον σχεδιασμό, την κατασκευή και τον εξοπλισμό νέων νοσοκομείων σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη, με χώρους νοσηλείας υψηλής αισθητικής και σωστά εναρμονισμένους στο περιβάλλον των παραπάνω περιοχών.

«Στόχος μας, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες υγείας για μία καλύτερη ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Δρακόπουλος, αναλύοντας την νέα πρωτοβουλία που περιλαμβάνει, την ίδρυση δύο Γενικών Νοσοκομείων με μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια, σε Κομοτηνή και Σπάρτη και ενός Παιδιατρικού στην Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε ο κ. Δρακόπουλος, κάθε έξι μήνες, ομάδα του Ιδρύματος θα επισκέπτεται τις περιοχές που θα ανεγερθούν τα νοσοκομεία και θα ενημερώνει την κοινότητα για την πορεία των έργων.

Το νέο νοσοκομείο Σπάρτης θα είναι έτοιμο τον Φεβρουάριο του 2025 και η κατασκευή του θα κοστίσει 90 εκατ. ευρώ. Θα ανήκει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά θα έχει διοικητική αυτοτέλεια.

Το κόστος μισθοδοσίας θα βαρύνει το ελληνικό δημόσιο όπως και τα έργα υποδομής γύρω από αυτό. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επίσημα αρχιτεκτονικά σχέδια του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης του οποίο τον σχεδιασμό, έχει αναλάβει ο διεθνούς φήμης Ιταλός αρχιτέκτονας Renzo Piano ο οποίος τόνισε πως οι συνεργάτες του και αυτός έχουν θέσει σαν στόχο, την ίδρυση των καλύτερων Νοσοκομείων της Ευρώπης, που θα συνδυάζουν την ιατρική αριστεία, την περιβαλλοντική αριστεία, την ανθρώπινη αριστεία και το φως, στο οποίο δίνει μεγάλη σημασία, καθώς όπως είπε, βασικό υλικό της αρχιτεκτονικής είναι το κάλλος του φωτός.

Τα νοσοκομεία θα έχουν φως, εργαζόμενοι και ασθενείς θα έχουν θέα το περιβάλλον, «δεν θα είναι τυφλά δωμάτια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η νέα πρωτοβουλία του ΙΣΝ συνεχίζει μια σειρά μεγάλων δωρεών που είχε ήδη πραγματοποιήσει το ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 420 εκ ευρώ.

Το κοινό υπέβαλλε ερωτήσεις που αφορούσαν την ίδρυση και λειτουργία των νέων νοσοκομείων. Μάλιστα ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής είπε ότι όσα άκουσε του δίνουν ελπίδα για να μείνει και να εργασθεί στην Ελλάδα, κάτι που χαροποίησε ιδιαίτερα τον κ. Δρακόπουλο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την 17η μηνιαία συνάντηση της συμβουλευτικής επιτροπής για την Πρωτοβουλία για την Υγεία ΙΣΝ, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά παρουσία κοινού.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την εκδήλωση και σχέδια των νέων νοσοκομείων (Κομοτηνής, Θεσσαλονικής, Σπάρτης) που θα μοιάζουν μεταξύ τους

Ανοικτή συζήτηση για την Υγεία στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στην Αθήνα, στις 6 Φεβρουαρίου, 2020

Πηγή: Lakonikos

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact