ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ κατεδάφισε τα σπίτια υπόπτων για το φόνο των τριών εφήβων


Η κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα πως υπάρχει ένα προσωπικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς όταν επιδίδεται σε τρομοκρατία, ανέφερε ο εκπρόσωπος του στρατού

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως κατέστρεψε σήμερα στη Χεβρώνα, στη Δυτική Όχθη, τις κατοικίες δύο Παλαιστινίων που κατηγορούνται ότι τον Ιούνιο απήγαγαν και στη συνέχεια δολοφόνησαν τρεις νεαρούς Ισραηλινούς.

Οι κατοικίες του Χούσαν Καουάσμεχ και του Άμερ Αμπού Εϊσεχ καταστράφηκαν. Όλες οι προσβάσεις στην κατοίκία ενός τρίτου Παλαιστινίου, του Μαρουάν Καουάσμεχ, ο οποίος παρουσιάζεται ως αυτός που “ενορχήστρωσε” την απαγωγή, στις 12 Ιουνίου, των τριών Ισραηλινών που έκαναν οτοστόπ κοντά σ’ ένα συγκρότημα οικισμών στο νότο της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, αποκλείσθηκαν.

Ο Χούσαν Καουάσμεχ συνελήφθη τον περασμένο μήνα κοντά στη Ραμάλα. Αντίθετα οι δύο άλλοι Παλαιστίνιοι που καταζητούνται μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων των τριών Ισραηλινών στις 30 Ιουνίου, εξακολουθούν να διαφεύγουν.

Η απόφαση να καταστραφούν οι κατοικίες τέθηκε σε εφαρμογή αφού το ισραηλινό Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε τις προσφυγές που είχαν καταθέσει οι οικογένειες των τριών Παλαιστινίων.

“Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δολοφόνους του Εγιάλ Γιφράς, του Ναφτάλι Φράνκελ και του Γκιλάντ Σαέρ. Η κατεδάφιση των σπιτιών των τρομοκρατών επιτρέπει να μεταδοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τους τρομοκράτες και τους συνεργούς τους: υπάρχει ένα προσωπικό τίμημα που πρέπει να πληρώσει κανείς όταν επιδίδεται σε τρομοκρατία και εξαπολύει επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν στη Χεβρώνα εναντίον αυτών των κατεδαφίσεων σπιτών και έριξαν πέτρες εναντίον των ισραηλινών στρατιωτών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι δεν έκαναν λόγο για τραυματισμούς ούτε για συλλήψεις.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact