ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός: Ανοίξαμε και σας…περιμένουμε!

Μετά από τέσσερις περίπου μήνες η Ελλάδα ξεκίνησε να υποδέχεται και πάλι ξένους τουρίστες. Η χώρα μας θα δεχθεί πάνω από 200 διεθνείς πτήσεις για τις αφίξεις από το εξωτερικό στα περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια.

Aναλυτικότερα, οι αφίξεις πτήσεων στην Ελλάδα: 69 στην Αθήνα, 21 στην Κέρκυρα, 16 στα Χανιά,54 στο Ηράκλειο, 10 στη Μύκονο, 4 στην Σαντορίνη, 8 στην Κω, 14 στην Ρόδο, 23 στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Σκιάθο, 2 στο Άκτιο, 1 στην Καλαμάτα, 2 στην Κεφαλονιά, 2 στη Σάμο, 1 στην Πάρο και μια στην Κάρπαθο.

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει να υποδέχεται τουρίστες από τις Αλγερία, Αυστραλία, Γεωργία, Ιαπωνία, Καναδάς, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νότιος Κορέα, Ρουάντα, Σερβία, Ουρουγουάη, Ταϋλάνδη, Τυνησία, Κίνα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία.

Εκτός σχετικής λίστας βρέθηκαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία, το Κατάρ και άλλες χώρες που έχουν μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Οι λίστες θα ανανεώνονται κάθε δύο εβδομάδες.

Όλοι οι ταξιδιώτες με προορισμό την Ελλάδα είναι υποχρεωμένοι 48 ώρες πριν το ταξίδι τους να συμπληρώσουν και να υποβάλουν τη φόρμα Passenger Locator Form, η οποία είναι διαθέσιμη στο app Visit Greece και στην ιστοσελίδα travel.gov.gr.

Σε όλα τα αεροδρόμια τη επικράτειας θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ στους αφιχθέντες. Συνολικά θα γίνονται πάνω από 5,5 χιλιάδες τεστ την ημέρα, με το αεροδρόμιο της Αθήνας να έχει τη μερίδα του Λέοντος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact