ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών


Σύσκεψη ανώτατων αξιωματούχων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Άγκυρα, για να σχεδιαστεί η συμμετοχή της χώρας στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών

Συνάντηση ανώτατων πολιτικών και στρατιωτικών παραγόντων της Τουρκίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Άγκυρα υπό τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, προκειμένου να σχεδιαστεί η συμμετοχή της χώρας στον αγώνα εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (IS). Οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ουάσιγκτον για να παρακολουθήσουν τα μέτρα που ανήγγειλε σήμερα ο Μπαράκ Ομπάμα και σκοπεύουν να πάρουν μέρος στον διεθνή συνασπισμό κατά της τρομοκρατίας των τζιχαντιστών.

Η συνάντηση των Τούρκων αξιωματούχων πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια, σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο και οι συμμετέχοντες συζήτησαν την εν εξελίξει διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος και τις πιθανές επιπτώσεις των εξελίξεων στο Ιράκ και στη Συρία, από τις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να επιλύσει το πρόβλημα.

Στο δεύτερο στάδιο της σύσκεψης συζητήθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ των τζιχαντιστών και των κεντρικών και περιφερειακών δυνάμεων της ιρακινής κυβέρνησης, καθώς και οι διεθνείς προσπάθειες για να αποδυναμωθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.

Παρόμοια σύσκεψη για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών λαμβάνει χώρα σήμερα και στη Σαουδική Αραβία, όπου συμμετέχουν όλα τα μέρη που συγκροτούν τον πυρήνα στη μάχη ενάντια του Ισλαμικού Κράτους, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Στη σύσκεψη που πραγματοποιείται στη Τζέντα  παίρνει μέρος ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ενώ την Τουρκία εκπροσωπεί ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πάντως, στον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών, ο ρόλος της Τουρκίας αναμένεται να είναι «παθητικός», καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους κρατούν ομήρους 49 Τούρκους πολίτες από τις 11 Ιουνίου, όταν κατέλαβαν το τουρκικό προξενείο της Μοσούλης, στο Ιράκ.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact