ΑΠΟΨΕΙΣ

Τράγκας: Υπάρχει ένα εμφανές σχέδιο της Τουρκίας, για εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί να ακολουθήσει τους ελιγμούς και τις καντρίλιες του Ερντογάν στις σχέσεις με τις υπερδυνάμεις της εποχής.

Όπως ο Ερντογάν ως μέλος του ΝΑΤΟ παίζει παιχνίδια με τον Πούτιν και έτσι φέρνει πιο κοντά τους Αμερικανούς και γενικά τους νατοϊκούς, έτσι και ο κος Μητσοτάκης αποφάσισε να διευρύνει τη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το Πεκίνο, που αποτελεί τον βασικό οικονομικό αντίπαλο και όχι μόνο των Αμερικανών και γενικά όλων των Δυτικών. Και φαίνεται ότι το άνοιγμα του κου Μητσοτάκη ενδιαφέρει πολύ το Πεκίνο και τα σχέδιά του στη Δύση.

Μάλιστα θα έλεγα προκάλεσε και μία ανακοίνωση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος δήλωσε ότι η πρεσβεία είναι έτοιμη να βοηθήσει τις ελληνικές εταιρίες να επεκταθούν στις ΗΠΑ και ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε τις προσδοκίες στις πρώτες 120 ημέρες της διακυβέρνησής της.

Όπως είπε έχει προωθήσει πολύ την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων.

Από την άλλη πλευρά όμως, και παρά τις έμμεσες και κομψές συστάσεις του κου Πομπέο, ο κος Μητσοτάκης προχωρεί σε ευρύτατη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας με Κινεζικούς κολοσσούς, σε μεγαλύτερη συνεργασία με την Cosco και σε στήριξη των επενδύσεων στην Ελλάδα από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Πεκίνου.

Επίσης, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση Σαγκάης – Αθήνας, πράγμα που θα ενισχύσει τον τουρισμό και τις αγορές ακινήτων.

Μακάρι να του βγει του κου Μητσοτάκη και πράγματι οι Κινέζοι να βοηθήσουν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μειωθεί η εμπιστοσύνη των αμερικανικών αρχών στην Αθήνα.

Έχω την αίσθηση ότι οι ελιγμοί τύπου Ερντογάν αυτή την περίοδο, θέλουν προσοχή. Πάντως, παρά την εμφανή απουσία πλάνων της κυβέρνησης για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, όπως το μεταναστευτικό, ο κος Μητσοτάκης δείχνει να προσπαθεί να βελτιώσει τους οικονομικούς δείκτες και να αναχαιτίσει την κάθοδο στο σπιράλ του θανάτου.

Οικονομικά είναι σωστές οι επιλογές. Δείχνουν να προσκρούουν στη διεθνή συγκυρία γιατί είναι δύσκολο η συνεργασία με το Πεκίνο να αντιρροπήσει το όλο παιχνίδι που παίζεται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή την ώρα υπάρχει μεγάλος πόλεμος μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων, όπως και μεταξύ της Ουάσιγκτον και του Βερολίνου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό. Και μάλιστα σε μια περίοδο που οι Times της Νέας Υόρκης γράφουν σήμερα ότι η Γερμανική κυβέρνηση έχει παραλύσει και μοιάζει με ζόμπι. Η Γερμανία είναι σε κρίση και ενδέχεται παραμονές Χριστουγέννων να φτάσουμε και σε διάλυση του συνασπισμού. Το γερμανικό Der Spiegel καλεί τα κυβερνώντα κόμματα να διαλύσουν τον συνασπισμό πριν από τα Χριστούγεννα για λόγους αυτοπροστασίας και υπευθυνότητας της χώρας.

Την ίδια ώρα που ο κος Μητσοτάκης, ως Έλληνας Μάρκο Πόλο προσπαθεί να βρει στηρίγματα για την πλήρως εγκαταλελειμμένη χώρα από τους ευρωπαίους εταίρους και τις περίφημες δάνειες δυνάμεις του κου Στουρνάρα, η χώρα μας είναι καζάνι που βράζει. Λόγω αλλαγής του καιρού οι ροές έχουν μειωθεί αυτές τις ημέρες στα νησιά, αλλά οπωσδήποτε είναι συνεχείς και ακατάπαυστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Τούρκοι προωθούν πλησίον της Ανδριανούπολης και κοντά στον Έβρο χιλιάδες μετανάστες, όλων των εθνικοτήτων, κατά πλειοψηφία μουσουλμάνους, οι οποίοι περνάνε όλοι στο ελληνικό έδαφος. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπόψη της ότι σε όλες τις πόλεις της Βορείου Ελλάδος, στις Σέρρες, στα Γιαννιτσά, στο Κιλκίς, στη Βόλβη, παντού σε όλη την Ελλάδα βράζει ο τόπος.

Ήδη χιλιάδες πολίτες θέλουν να κινηθούν με αγωγές και ποινικά κατά των υπευθύνων που μετακινούν μετανάστες. Ήδη βγαίνουν ανακοινώσεις εναντίον της απόπειρας να τοποθετηθούν χιλιάδες Αφγανοί της Ισλαμικής Ένωσης του Αφγανιστάν σε ευπαθείς περιοχές της Μακεδονίας. Και αυτές οι ανακοινώσεις δεν προέρχονται ούτε από ακροδεξιούς, ούτε από αφιλόξενους ανθρώπους. Απλά οι άνθρωποι δεν αντέχουν άλλο, ούτε στα νησιά, ούτε στην ηπειρωτική χώρα.

Υπάρχει ένα εμφανές σχέδιο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, για εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα, εκεί δηλαδή που κάποια στιγμή, στη Θράκη, θα ζητήσουν αυτονομία και κοσοβοποίηση της περιοχής.

Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω, παρά τις προσωπικές προσπάθειες του πρωθυπουργού ή κάποια ανακουφιστικά μέτρα – ασπιρίνες, κυρίως στα φορολογικά – δημοσιονομικά, ότι η χώρα μπορεί να ανακάμψει σε ένα ευρωπαϊκό περιβάλλον το οποίο σταδιακά κατεδαφίζεται. Μόνο οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα είχαν ζημιές προ φόρων 70 εκατομμύρια το 2018. Μοναδική κερδοφόρα εταιρία εμφανίζεται να είναι ο ΣΚΑΙ.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες χιλιάδες νέοι Έλληνες, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία, έχουν μισθό 400 ευρώ και είναι στη σκέψη να φύγουν.

Η διαπλοκή, όχι μόνο εξακολουθεί να κερδίζει εκατομμύρια αλλά προβάλει υποψηφιότητα να πάρει τα υπόλοιπα ασημικά του δημοσίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact