ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για 13η σύνταξη: Γιατί διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι; Γιατί παίρνουν λιγότερα από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου;

Το κρεσέντο της παροχολογίας λίγο πριν τις ευρωεκλογές συνέχισε την Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έταξε και «δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση» μετά την «13η σύνταξη» που έδωσε η κυβέρνηση στους συνταξιούχους την περασμένη Παρασκευή.

«Στόχος μας είναι αν η οικονομία ανεβαίνει να δοθεί να δοθεί και δώρο Χριστουγέννων σε μόνιμη βάση όταν η ελληνική οικονομία καταφέρει να έχει τη δημοσιονομική σταθερότητα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι είπε για την 13η σύνταξη

Όσον αφορά την «13η σύνταξη» και την ψυχρολουσία που υπέστησαν οι συνταξιούχοι, ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε «λιγότερα από τι; Από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου; Έχουν μια επιλογή να ψηφίσουν τον Μητσοτάκη που δεν έπαιρναν καθόλου Η 13η σύνταξη όπως την καθιερώσαμε πρόκειται για ένα ποσό που ισοδυναμεί με το δώρο Πάσχα το μισό δηλαδή που έπαιρναν πριν τις περικοπές».

Σε δεύτερη ερώτηση για τις κρατήσεις που έγιναν για την «13η σύνταξη» ο πρωθυπουργός απάντησε «γιατί κρατήσεις; γιατί είναι μόνιμο και αυτό όπως ήταν η 13η σύνταξη πριν τις καταργήσουν».

Κληθείς να απαντήσει στο πότε θα ψηφιστεί η μείωση του αφορολογήτου, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά απάντησε ότι «το πότε θα ψηφίσουμε τη μείωση του αφορολογήτου θα το αποφασίσουμε εμείς, δεν θα πέσουμε στον επικοινωνιακό σχεδιασμό του κ. Μητσοτάκη» για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «δεν υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να μην ψηφίσουμε το αφορολόγητο το έχουμε καταθέσεις στο σταμπιλιτι προγκραμ στους θεσμούς πριν καταθέσουμε τις προτάσεις για τον κλειστό λογαριασμό».

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact