ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ

Τζον Τραβόλτα: Οι τρεις τραγωδίες που τον “σημάδεψαν”

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό το βράδυ της Κυριακής ο Τζον Τραβόλτα ανακοίνωσε τον χαμό της πολυαγαπημένης του συζύγου στα 57 της χρόνια Κέλι Πρέστον.

Η ηθοποιός έδωσε επί δύο χρόνια μάχη με τον καρκίνο του μαστού, κάτι που δεν έγινε ποτέ γνωστό δημοσίως, παρά μόνο μετά τον θάνατό της. Ο θάνατος της Κέλι αποτελεί την τρίτη προσωπική τραγωδία του Χολιγουντιανού αστέρα.

Από καρκίνο του μαστού πέθανε και ο πρώτος μεγάλος έρωτας του Τζον Τραβόλτα, Ντιάνα Χάιλαντ, πριν από 43 χρόνια. Η ηθοποιός πέθανε το 1977 στα χέρια του αγαπημένου της. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1976 στα γυρίσματα της ταινίας “Τhe Boy in the Plastic Bubble”, όπου η Χάιλαντ υποδυόταν τη μητέρα του. Παρά τα 18 χρόνια διαφοράς στην ηλικία τους, το ζευγάρι ερωτεύτηκε και έγινε αχώριστο. “Δεν έχω υπάρξει ποτέ πιο ερωτευμένος με οποιαδήποτε στη ζωή μου” είπε πει σε συνέντευξή του στο περιοδικό People το 1977. “Νόμιζα ότι είχα ερωτευθεί στο παρελθόν, αλλά δεν το είχα πάθει. Από τη στιγμή που την είδα ελκυόμουν από εκείνη. Ήμασταν σαν δυο μανιακοί που μιλούν διαρκώς στα γυρίσματα της ταινίας. Έπειτα από έναν μήνα έγινε ρομαντική η σχέση μας”. Το 1977 η Χάιλαντ διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή. Πέθανε στις 23 Μαρτίου την ίδια χρονιά στα χέρια του Τραβόλτα. Ήταν μόλις 41 ετών. “Ένιωσα την τελευταία της ανάσα να φεύγει” είπε ο Τραβόλτα στο People. Ο σκηνοθέτης του Grease αργότερα είχε δηλώσει ότι στα γυρίσματα ο ηθοποιός μπέρδευε τα λόγια του από θλίψη για τον χαμό της αγαπημένης του.

Το 1991 παντρεύτηκε την Κέλι Πρέστον και απέκτησαν τρία παιδιά, τον Τζετ, την Έλα Μπλου και τον Μπέντζαμιν. Γνωρίστηκαν το 1987 στα γυρίσματα της ταινίας “The Experts” ενώ η Πρέστον ήταν ακόμη παντρεμένη με τον ηθοποιό Κέβιν Κέιτζ. Πήρε διαζύγιο μέσα στο ίδιο έτος. Αρραβωνιάστηκαν το 1991 στο Γκσταντ της Ελβετίας και παντρεύτηκαν σε μία τελετή που έγινε τα μεσάνυχτα στο Παρίσι την ίδια χρονιά, ενώ η Κέλι ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής βυθίζοντας στο πένθος τους πολυαγαπημένους της. Η 20χρονη κόρη της Έλα είπε ότι ποτέ δεν γνώρισε κάποιον τόσο γενναίο όσο η μητέρα της.

Ως “το χειρότερο πράγμα που συνέβη στη ζωή του” περιέγραψε ο Τραβόλτα τον θάνατο του γιου του Τζετ πριν από 11 χρόνια, το 2009. Ήταν μόλις 16 ετών.
Ο Τζετ γεννήθηκε το 1992. Οι γονείς του αποκάλυψαν ότι έπαθε σύνδρομο Καβασάκι τότε που ήταν μικρός, ασθένεια που προκαλούσε πυρετούς και εξανθήματα. Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το 2012, η Κέλι είπε ότι πίστευε πως μία τροφική δηλητηρίαση που υπέστη όταν ήταν έγκυος ενδεχομένως να συνεισέφερε στην πάθηση του γιου της. Η οικογένεια είχε πει ότι ο Τζετ είχε ιστορικό σε κρίσεις, ενώ φίλοι τους ότι το αγόρι είχε αναπτύξει κάποιες ειδικές ανάγκες, με τη μητέρα του αργότερα να σημειώνει ότι είχε αυτισμό. Τον Ιανουάριο του 2009, ενώ έκαναν διακοπές στις Μπαχάμες, ο Τζετ βρέθηκε αναίσθητος στο μπάνιο και κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν ως αιτία θανάτου “διαταραχή επιληπτικής κρίσης”. Οι φήμες αναφέρουν ότι χτύπησε το κεφάλι του στην μπανιέρα. Ο Τζετ αποτεφρώθηκε και οι στάχτες του σκορπίστηκαν στη Φλόριντα ενώ μία επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο σπίτι τους.

Η αγωνία του σταρ και της συζύγου του δεν τελείωσε με τον χαμό του γιου τους, καθώς ακολούθησε επίπονη δικαστική διαμάχη αφού ένας ντόπιος οδηγός ασθενοφόρου, ο Ταρίνο Λάιτμπερν και η δικηγόρος του Πλέσαντ Μπριτζγούτερ προσπάθησαν να εκβιάσουν τον Τραβόλτα και την Πρέστον ζητώντας 25 εκατ. δολάρια ώστε να μην αποκαλύψουν ευαίσθητα δεδομένα για τον αιφνίδιο θάνατο του Τζετ. Ο οδηγός και η δικηγόρος αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετώπισαν ποινικές κατηγορίες στις Μπαχάμες και ο Τραβόλτα κατέθεσε πώς προσπάθησε απεγνωσμένα να σώσει τη ζωή του γιου του. Είπε ότι παρείχε τεχνητή αναπνοή στον γιο του αφού μια νταντά τον ενημέρωσε για την κρίση και τη λιποθυμία του, όπου έχασε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τραβόλτα, ο Λάιτμπερν απείλησε να δημοσιοποιήσει ένα έγγραφο υπογεγραμμένο από τον σταρ όπου δεν έδινε τη συγκατάθεσή του να μεταφερθεί ο Τζετ στο τοπικό νοσοκομείο. Είπε ότι υπέγραψε το έγγραφο γιατί ήθελε αρχικά να μεταφέρει τον Τζετ στη Φλόριντα για θεραπεία παρά να νοσηλευτεί στις Μπαχάμες. Ωστόσο, η δίκη ακυρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009 όταν ένας νομοθέτης από τις Μπαχάμες είπε ότι οι ένορκοι που ακόμη συσκέπτονταν, είχαν αθωώσει τον έναν ύποπτο. Ο Τραβόλτα είπε ότι ήταν πρόθυμος να ξανακαταθέσει στην επανάληψη της δίκης, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2010 η οικογένεια αποφάσισε να μην προχωρήσει με τις κατηγορίες καθώς η συνεργασία στη νομική υπόθεση είχε βαρύ συναισθηματικό κόστος στην οικογένεια. Η δικηγόρος δήλωσε ότι είναι αθώα και πως θλίβεται βαθύτατα που οι Τραβόλτα έπρεπε να βιώσουν τέτοιο πόνο με την απώλεια του γιου τους. Ο οδηγός ωστόσο ήθελε να ξαναδικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά του.

Το 2010 ο Τραβόλτα είπε ότι αυτός και η Πρέστον στηρίχτηκαν στη Σαϊεντολογία για να ξεπεράσουν αυτήν την τραυματική περίοδο. Πέρυσι, στη 10η επέτειο θανάτου του, η Κέλι Πρέστον έκανε μία συγκινητική αναφορά στη γλυκιά αγάπη της Τζετ, λέγοντας ότι “είναι στις καρδιές μας πάντα”. στέλνοντας την αγάπη της σε “όλα τα όμορφα αυτιστικά παιδιά και τους υπέροχους ανθρώπους που τα αγαπάνε”.Με τον θάνατο της συζύγου του ο Τραβόλτα βιώνει την τρίτη τραγωδία της ζωής του.

Πηγή: Daily Mail, mamamia.com.au, enikos.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact