ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βελτίωση των προοπτικών της ευρωζώνης βλέπει η Markit

Βελτίωση των προοπτικών για την οικονομία της ευρωζώνης τον Μάρτιο καταγράφει έρευνα της εταιρείας Markit, καθώς οι νέες παραγγελίες στις μεταποιητικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις του τομέα υπηρεσιών της περιοχής αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό από το 2011, δοκιμάζοντας την παραγωγική δυναμικότητα αρκετών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η απασχόληση αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 3,5 ετών, καθώς πολλές επιχειρήσεις της ευρωζώνης προχώρησαν σε προσλήψεις για να ανταποκριθούν στις νέες παραγγελίες.

«Παραμένει αβέβαιο, αν η οικονομία της ευρωζώνης έχει αποκτήσει την ταχύτητα διαφυγής για να επιστρέψει σε μία ισχυρή και βιώσιμη ανάκαμψη, αλλά είναι βέβαιο ότι η αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής είναι η καλύτερη από το 2011», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Κρις Γουίλιαμσον.

Όπως ανέφερε ακόμη, «καθώς η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αναμένεται να δώσει επίσης ώθηση στην ανάκαμψη τους επόμενους μήνες, οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται και αναμένουμε περισσότερες αναθεωρήσεις προς τα πάνω των προβλέψεων για την ανάκαμψη το 2014», συνεχίζει ο οικονομολόγος, προσθέτοντας: «Η συνέχιση της ανάκαμψης δεν είναι, ωστόσο, με κανέναν τρόπο βέβαιη, με την ελληνική κρίση να παραμένει μία σημαντική απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο σύνθετος δείκτης υπεύθυνων αγορών (PMI) της Markit, ο οποίος αντανακλά την πορεία των μεταποιητικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων του τομέα υπηρεσιών της ευρωζώνης, αυξήθηκε τον Μάρτιο στις 54 μονάδες από 53,3 μονάδες τον Φεβρουάριο (κάθε τιμή πάνω από τις 50 μονάδες σημαίνει αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας).

Ο δείκτης PMI υποδηλώνει αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης κατά 0,3% στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σημείωσε ο Γουίλιαμσον, προσθέτοντας ότι ο ρυθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact