Βίαια εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Βίαια εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα
Ο Αύγουστος των άγριων εγκλημάτων

2 Λυκαβηττός 1991
Βρίσκεται στραγγαλισμένη η περίφημη Γαβριέλλα

Η πιο διάσημη ιερόδουλη της χώρας, η περίφημη Γαβριέλλα, που από το κρεβάτι της είχαν περάσει γενιές και γενιές Ελλήνων επί σχεδόν μισό αιώνα, είχε βρεθεί στραγγαλισμένη στο νεοκλασικό σπίτι της στην οδό Μ. Ευγενικού 14 στον Λυκαβηττό στις 25 Αυγούστου 1991. Ηταν 75 χρονών. Το σπίτι της σύγχρονης «μαντάμ Ορτάνς» ήταν αναστατωμένο, αλλά κανείς δεν γνώριζε αν και τι πολύτιμο μπορεί να φύλαγε η πασίγνωστη ιέρεια του έρωτα από την Κριμαία, που είχε εκδώσει και την αυτοβιογραφία της δέκα χρόνια πριν από τη δολοφονία της.

Ο Αύγουστος των άγριων εγκλημάτων

«Στα πενήντα ένα χρόνια που ασκούσε το αρχαιότερο επάγγελμα είχε βγάλει πολλά χρήματα, είχε αποκτήσει τεράστια περιουσία και είχε κάνει επενδύσεις σε ακίνητα, ενώ διέθετε καταθέσεις και σε τράπεζες…» ανέφεραν τα ρεπορτάζ της εποχής που πλημμύρισαν τις σελίδες των εφημερίδων.

3 Παλλήνη 1992
Το πρώτο θύμα των «σατανιστών της Παλλήνης»

Στις 27 Αυγούστου 1992 σημειώθηκε το πρώτο έγκλημα των τριών «σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκη Κατσούλα, Μάνου Δημητροκάλλη και Δήμητρας Μαργέτη. Τη μέρα εκείνη, κι ενώ το αυγουστιάτικο φεγγάρι ήταν ολόγιωμο, οι τρεις κατηγορούμενοι οδήγησαν τη 14χρονη Δώρα Συριοπούλου σε ερημική τοποθεσία στο Σέσι Κορωπίου, της φόρεσαν χειροπέδες, τη χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και αμέσως μετά τη στραγγάλισαν.

Ο Αύγουστος των άγριων εγκλημάτων

Οταν σιγουρεύτηκαν ότι η κοπέλα είχε πεθάνει, ασέλγησαν στο σώμα της, την περιέλουσαν με βενζίνη και της έβαλαν φωτιά. Η ομάδα των σατανιστών κατηγορήθηκε για τη δολοφονία και άλλης μιας κοπέλας, λίγους μήνες αργότερα, και συνελήφθη την Πρωτοχρονιά του 2004.Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2 3 4 5

Σημαντικά θέματα

Πρόσφατα άρθρα