ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

«Βουλιάζει» η κυβέρνηση Τσίπρα, Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή!

Διψήφια διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην έρευνα της Pulse για τον ΣΚΑΙ, με τους πολίτες να τιμωρούν τις επιλογές Τσίπρα στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η αξιωματική αντιπολίτευση αποσπά το 33%, ενώ η Κουμουνδούρου ακολουθεί με 22,5%.

Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, η οποία βρίσκεται στο 8%, ενισχύοντας την θέση της κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Έπονται το Κίνημα Αλλαγής (6,5%) και το ΚΚΕ (6%), που αμφότερα έχουν απωλέσει μισή μονάδα.

Κανένα άλλο κόμμα δεν εισέρχεται στην δημοσκοπική Βουλή. Πιο κοντά στο όριο είναι η Ένωση Κεντρώων, με 2%, ενώ οι ΑΝΕΛ και Το Ποτάμι μετρήθηκαν στο 1%, που σημαίνει πως ούτε ο Πάνος Καμμένος ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης επωφελούνται από τις διαμετρικά αντίθετες θέσεις τους για τις Πρέσπες.

Η ΝΔ διατηρεί καθαρό πλεονέκτημα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Στα θετικά για την Νέα Δημοκρατία είναι ότι η συσπείρωση των υποστηρικτών της παραμένει υψηλή, στο 81%. Από τους πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές το 53% δηλώνει πως μένει πιστό στην Κουμουνδούρου, ενώ διαπιστώνεται μία διαρροή της τάξης του 17% προς την ΝΔ.

Αρνητική άποψη για την συμφωνία των Πρεσπών έχει η πλειοψηφία των Ελλήνων, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ, η οποία καταδεικνύει πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διψήφιο προβάδισμα σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Χρυσή Αυγή είναι το μοναδικό κόμμα που αυξάνει τα ποσοστά του με φόντο τις εξελίξεις στο Μακεδονικό.

Το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%. Ακόμα και στους κόλπους των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι περισσότεροι στηρίζουν την συμφωνία, η «θετική» πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (53%).

«Βουλιάζει» ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δημοσκόπηση της Rass
Νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Rass δίνει «αέρα» σχεδόν δέκα ποσοστιαίων μονάδων την ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή καταγράφει έντονη δυσφορία των πολιτών καθώς 8 στους 10 εκτιμούν ότι η Ελλάδα δεν έχει βγει από την κρίση και ότι υπάρχει κίνδυνος να μπούμε σε νέες περιπέτειες.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η ΝΔ συγκεντρώνει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,6% (διαφορά 9,8%). Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,8%, το ΚΚΕ με 7,4%, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, ενώ εκτός μένουν Ενωση Κεντρώων (2,4%), Ανεξάρτητοι Έλληνες (1,6%) και Ελληνική Λύση (1,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12,1%.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με το συντριπτικό 75% και ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις με 17,2%. Στο ερώτημα ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός το 44,2% λέει ο Κ. Μητσοτάκης, το 24,9% ο Αλ. Τσίπρας και το 29.1% κανείς από τους δύο.

Στην ερώτηση «με όσα είσαστε σε θέση να γνωρίζετε και την εμπειρία που έχετε από τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, το 71,4% δηλώνει ότι είναι πολύ δυσαρεστημένο ή μάλλον δυσαρεστημένο ενώ μόλις 18,6% δηλώνει πολύ ή μάλλον ικανοποιημένο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact