ΕΛΛΑΔΑ

“Βρέχει χρήμα” παντού αλλά στην Άμυνα απόλυτη ξηρασία!

“Βρέχει χρήμα” παντού τις ημέρες του κορονοϊού, αλλά στο χώρο της Εθνικής Άμυνας δεν έχει πέσει “ούτε ψιχάλα”! Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη συνέντευξή του στο Militaire.gr είχε περιγράψει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για παρουσιαστεί ένα “νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα” , που θα ‘ναι προσαρμοσμένο στα νέα άσχημα οικονομικά δεδομένα…

Διαβάζουμε κι ακούμε σενάρια για “πάγωμα προγραμμάτων του ΠΝ” και …παγώνουμε.

Και δεν αναφέρονται τα σενάρια στις νέες φρεγάτες -προς το παρόν τουλάχιστον- αλλά σε προγράμματα υποστήριξης τα οποία έπρεπε να ΄χουν γίνει χθες. Κι αν δεν γίνουν γρήγορα θα ΄χουμε σοβαρότατα προβλήματα.

Για κάποια βοήθεια στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων ή έστω σ΄ όσους έχουν εμπλακεί στα γεγονότα του Έβρου και του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ούτε λόγος.

Προσπάθεια γίνεται από το ΥΠΕΘΑ, αλλά στο υπουργείο Οικονομικών μόνο την Άμυνα δεν έχουν στο μυαλό τους. Όσοι σπεύσουν να πουν ότι οι στρατιωτικοί “τη δουλειά τους έκαναν”, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, γιατί τα τελευταία χρόνια οι στρατιωτικοί δεν κάνουν μόνο τη δουλειά τους. Κάνουν και πάρα πολλές άλλες δουλειές άλλων…

Και δεν μιλάμε για κάποιο “πακτωλό χρημάτων” που θα μπορούσε να δοθεί στους στρατιωτικούς. Ένα συμβολικό επίδομα αναγνώρισης επειδή έχουν “σώσει την παρτίδα” κάμποσες φορές τη τελευταία δεκαετία. Για να μη μείνουμε στις επισκέψεις υπουργών και Προέδρου της Δημοκρατίας στα σύνορα για τα γνωστά “πατ-πατ” στην πλάτη…

Την ώρα της απόλυτης ξηρασίας στην Άμυνα, γύρω, γύρω βρέχει χρήμα!

20 εκατομμύρια για “ενημερωτική καμπάνια περί κορωνοϊού” από κάποια ΜΜΕ. Τα ΄χουμε ξαναγράψει, θα μπορούσε να γίνει δωρεάν, άντε με κάποια ελάχιστα χρήματα. “Έγινε για να στηριχθούν και τα ΜΜΕ”, λένε κυβερνητικές πηγές. Δεν βλέπουμε να έχουν πιάσει τόπο τα χρήματα.

Οι εργαζόμενοι στα περισσότερα ΜΜΕ -ελάχιστες οι εξαιρέσεις- είναι “στην αναστολή” ή απλήρωτοι μήνες ολόκληρους. Που πήγε η στήριξη; Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ στις 16 Απριλίου περιγράφει την κατάσταση .

Η υπόθεση με τα περιβόητα voucher για την “τηλεκατάρτιση επιστημόνων”;

Οι απ΄ ευθείας αναθέσεις όπως αυτή που χθες αποκαλύφθηκε για την απολύμανση των φυλακών;

Και πολλά άλλα που σιγά, σιγά αρχίζουν και απασχολούν πλέον σοβαρά και δημιουργούν τη πεποίθηση ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Κοντά σ΄ όλα αυτά και τα πραγματικά απίθανα σενάρια περί “ανάγκης εκλογών”! Μια ισχυρότατη κοινοβουλευτικά κυβέρνηση εξετάζει όπως τουλάχιστον λένε κάποιοι δημοσιογράφοι το ενδεχόμενο να πάει η χώρα σε εκλογές, με τα ελληνοτουρκικά σε φάση όξυνσης, τον κορωνοϊό να αποτελεί μια απρόβλεπτη απειλή και την οικονομία να χρειάζεται άμεσες κινήσεις επανεκκίνησης!

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να λέγονται και πολύ χειρότερα να γίνονται! Μόνο σ΄ αυτή τη γωνιά της Ευρώπης είναι κατά κάποιους λογικό μια αυτοδύναμη κυβέρνηση σε κάθε δυσκολία, όσο μεγάλη κι αν είναι, να προσφεύγει σε εκλογές! Τότε προς τι “η επείγουσα ανάγκη αυτοδυναμίας” για την οποία δόθηκε μάχη στις τελευταίες εκλογές.

Ο κορωνοϊός δεν είναι η μοναδική απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερες. Καμία απ΄ αυτές δεν θα μπορέσουν να την αντιμετωπίσουν οι επικοινωνιολόγοι, όσο καλοί κι αν είναι. Κι αν κρίνουμε από τη μυθική γκάφα με τη “συναυλία καρότσας” έξω από το Μαξίμου, στην πρώτη γραμμή δεν είναι και οι καλύτεροι…

militaire.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact