ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Xρυσή» ισοπαλία η Ελλαδάρα στη Βοσνία – Μπορούσε και την ανατροπή

Μετά από ένα τραγικό πρώτο 20λεπτο στο οποίο βρέθηκε να χάνει 2-0 από τη Βοσνία, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει «χρυσό» βαθμό 2-2 στη Ζένιτσα και να φτάσει στους 4 στα προκριματικά του Euro 2020.

Οι παίκτες του Ρόμπερτ Προσινέτσκι πίεσαν ασφυκτικά την ελληνική ομάδα και από το ξεκίνημα την ανάγκασαν σε πολλά λάθη, που τελικά απέβησαν μοιραία. Συγκεκριμένα, μόλις στο 10′ ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα κόρνερ από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο ύψος του πέναλτι στον αμαρκάριστο Βίστσα, ο οποίος σούταρε, η μπάλα κόντραρε και στη συνέχεια σούταρε εκ νέου στέλνοντάς την στα δίχτυα του Βλαχοδήμου.

Η αντίδραση της ελληνικής άμυνας στο γκολ ήταν κάκιστη και ενδεικτική της εικόνας των δύο ομάδων σε αυτό το διάστημα, όπου οι παίκτες του Άγγελου Αναστασιάδη… πελαγοδρομούσαν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 15′ ο Πιάνιτς έστησε την μπάλα έξω από την περιοχή και εκτέλεσε τον Έλληνα κίπερ, κάνοντας το 2-0, σε μια φάση που είναι απορίας άξιο το γιατί υπήρχε μόνο ο Ζέκα στο τείχος, όταν απέναντι ήταν ο άσος της Γιουβέντους, που είναι σπεσιαλίστας στις εκτελέσεις φάουλ.

Μετά το 20′ η Εθνική μας άρχισε να ισορροπεί το ματς και να βγαίνει από το καβούκι της και στο 22′ απώλεσε τεράστια ευκαιρία να μειώσει, με τον Φορτούνη να αστοχεί από πολύ κοντά. Η διάταξη με τους τρεις στόπερ είχε αλλάξει, ο Κουρμπέλης είχε πάει στα χαφ και η “γαλανόλευκη” γύριζε κάπως καλύτερα την μπάλα, έχοντας μια αξιοπρεπή ανάπτυξη. Παρόλα αυτά, κάποιες κεφαλιές του Δώνη δεν ήταν ικανές να απειλήσουν την εστία του Σέχιτς κι έτσι το 2-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.

Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ο Αναστασιάδης πέρασε τον Γιώργο Μασούρα στη θέση του Μπουχαλάκη, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη επιθετικότητα στην Εθνική ομάδα. Το αποτέλεσμα ήταν να πάρουμε τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου και να πιέσουμε τους Βόσνιους, όμως ευκαιρίες δεν σημειώνονταν μπροστά στην εστία του Σέχιτς. Παρόλα αυτά, από μια φάση, το ματς πήρε φωτιά.

Στο 63′ ο Φορτούνης κέρδισε καθαρό πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα στο 64′ μειώνοντας σε 2-1 και βάζοντας ξανά την Ελλάδα στην διεκδίκηση του ματς. Μάλιστα, στο 65′ οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, αφού ο Πιάνιτς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ πάνω στον Ζέκα, αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική πίεσε με όλες τις τις δυνάμεις τους Βόσνιους, έφτασε πολλές φορές μέσα στην περιοχή του Σέχιτς και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει με τρομερή κεφαλιά του Κολοβού στο 85′, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Ζέκα από δεξιά.

Μάλιστα, οι παίκτες της Ελλάδας προσπάθησαν και για την ολική ανατροπή, φτάνοντας κοντά στην επίτευξή της στο 89′ με τον Δώνη και τον Σάμαρη στο 91′. Τελικά, αυτό που μένει είναι η εξαιρετική εικόνα της Εθνικής από το 25′ και μετά, αλλά και φυσικά ο σπουδαίος βαθμός απέναντι σε μια ομάδα που θα παλέψουμε -θεωρητικά- για την δεύτερη θέση του ομίλου.

Γκολ: 10’ Βίστσα, 15’ Πιάνιτς – 64πεν. Φορτούνης, 85’ Κολοβός
Κίτρινες: 92′ Κολάσινατς – 14′ Κουρμπέλης, 17′ Δώνης
Κόκκινες: 65’ Πιάνιτς
Διαιτητής: Ντάνι Μάκελε

ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς,Μπίσακσιτς, Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ντούλγεβιτς (79’ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Βίσκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80’ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67’ Κολοβός), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Mασούρας), Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact