ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Τρεις νεκροί σε επιδρομή μη επανδρωμένου αεροσκάφους

Μια επιδρομή που εξαπέλυσε ένα τηλεχειριζόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος σκότωσε τρεις υπόπτους ως μέλη της αλ Κάιντα στην ανατολική επαρχία Χαντραμούτ της Υεμένης, δήλωσε ένας τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

«Οι τρεις ένοπλοι κινούνταν με ένα όχημα σε ένα τμήμα της ερήμου κοντά στα σύνορα της Υεμένης με τη Σαουδική Αραβία όταν το αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους εναντίον τους. Και οι τρεις τους είναι νεκροί», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός.

Δεν είναι απόλυτα σαφές εάν και κατά πόσον το αεροσκάφος αυτό ανήκε στις μυστικές υπηρεσίες ή τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ή εάν επρόκειτο για αεροσκάφος της Υεμένης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο στρατός της Υεμένης έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή Ουάντι Χαντραμούτ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, για να ακυρώσει τα σχέδια της οργάνωσης Άνσαρ αλ Σαρία να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό εμιράτο στην πόλη Σεϊγιούν.

Η αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ) εκμεταλλεύθηκε το κενό εξουσίας που προκάλεσε η εξέγερση του 2011, η οποία τελικά οδήγησε στο τέλος της την εξουσία του πρώην προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, για να επιβάλει την κυριαρχία της στη νότια και στην ανατολική Υεμένη. Έκτοτε, η ΑΚΑΧ έχει εξαπολύσει αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον κρατικών θεσμών, στρατοπέδων του στρατού και δημόσιων κτιρίων σε όλη τη χώρα, σκοτώνοντας εκατοντάδες ανθρώπους.

Η Υεμένη, κράτος-σύμμαχος των ΗΠΑ, με πληθυσμό 25 εκατ., προσπαθεί να κλείσει μια τριετή περίοδο πολιτικής αναταραχής που άρχισε με το ξέσπασμα μαζικών κινητοποιήσεων εναντίον του Σάλεχ, ο οποίος παρέμενε στην προεδρία επί 33 χρόνια, αλλά τελικά αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact