ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός στην Ουκρανία μπαίνει σε καραντίνα μαζί με τους 72 που γύρισαν από την Ουχάν

Η κίνηση συμπαράστασης στους ανθρώπους για τους οποίους υπήρξαν έντονες αντιδράσεις

Εκτός ελέγχου βγήκε η κατάσταση στο Νόβι Σαντζάρι της Ουκρανίας, όπου οι κάτοικοι του χωριού βγήκαν την Πέμπτη (20/02) στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά την άφιξη πολιτών που είχαν επαναπατριστεί από την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, φοβούμενοι για μόλυνση από τον κορονοϊό και παρά τις διαβεβαιώσεις των Αρχών πως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος.

Σε μια κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς αυτούς, η Ουκρανή υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα μπει σε καραντίνα μαζί με τους 72 ανθρώπους που απομακρύνθηκαν από την πόλη Ουχάν, το κέντρο του Covid-19.

«Πήρα την απόφαση να τεθώ υπό παρακολούθηση μαζί με τους ανθρώπους αυτούς. Θα περάσω τις 14 προσεχείς ημέρες μαζί τους, στο ίδιο κτίριο και υπό τις ίδιες συνθήκες. Ελπίζω ότι η παρουσία μου θα ηρεμήσει αυτούς στο Νόβι Σαντζάρι και στην υπόλοιπη χώρα», έγραψε η υπουργός Ζοριάνα Σκαλέτσκα, σε μήνυμα που ανάρτησε στο Facebook κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπουργός πρόσθεσε ότι συγκλονίστηκε από «τον πανικό και την απόρριψη, την αρνητικότητα και τις επιθέσεις» προς τους ανθρώπους αυτούς που θα τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες στο Νόβι Σαντζάρι.

Οι εκατοντάδες αστυνομικοί για την αντιμετώπιση των ταραχών, που αναπτύχθηκαν εκεί χθες, κατάφεραν εν τέλει να απωθήσουν τους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκειμένου να απελευθερώσουν τον δρόμο που είχαν αποκλείσει οι διαμαρτυρόμενοι. Υπό αστυνομική προστασία, τα λεωφορεία που μετέφεραν τους 72 που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν, ορισμένα από τα οποία είχαν σπασμένα τζάμια, κατάφεραν στη διάρκεια της νύχτας να περάσουν την πύλη του νοσοκομείου.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξιι Γκοντσαρούκ, και ο υπουργός Εσωτερικών, Άρσεν Αβάκοφ, μετέβησαν στην περιοχή για να προσπαθήσουν να καθησυχάσουν τους διαδηλωτές και καταδίκασαν τα βίαια επεισόδια. Σύμφωνα με υπεύθυνο της Ουκρανικής Αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων «Ίντερφαξ», 24 άνθρωποι συνελήφθησαν.

Εννέα άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και ένας κάτοικος τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια.

Κανένα κρούσμα του νέου κορονοϊού δεν έχει καταγραφεί στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Ε.Ε., αλλά το σύστημά της δημόσιας υγείας παρουσιάζει σοβαρές ανεπάρκειες.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact